Solucions de Google per als negocis.

Si el teu projecte està relacionat directa o indirectament amb el món Online, de ben segur que necessites alguna de les moltes eines de les que disposa Google.

Actualment, a Espanya i a molts d’altres països, més del 90% de les cerques es fan des del Cercador de Google. Això vol dir que la millor forma d’accedir al teu mercat Online,  bàsicament és, a través d’alguna solució de Google.

Nosaltres agrupem les eines de Google segons els seus propòsits :

 

MONETITZACIÓ DE PROJECTES

 • GOOGLE ADWORDS.
 1. CAMPANYES DE SEARCH.

Què son?

Les campanyes de Search o “de Cerca”, són les campanyes en les quals els anuncis de les empreses o negocis que es volen publicitar, surten a la Xarxa de cerca de Google, és a dir,  són els anuncis que surten en el buscador de Google quan realitzem una cerca, i la seva posició pot ser en les primeres posicions de la llista, també en les últimes, o  bé, en les dues posicions.

Exemplifiquem un cas perquè s’entengui millor: si busquem a Google “cases de turisme rural Pirineu català” sortiran uns resultats similars als següents:

Els 4 primers llocs de la llista que ens aporta Google són Anuncis (SEM) de campanyes de Cerca. A partir d’aquests  4 Anuncis són posicions Orgàniques (SEO). Al lateral dret sortirà el My Business (perfils de negocis), o bé, el Shoping (Fotos amb els preus dels productes).

 

Per a què serveixen?

Les campanyes de Cerca ens serveixen per poder trobar el públic que realment està buscant el nostre servei o producte i que a més té una alta intencionalitat de comprar.

 

Com funcionen?

El funcionament és molt senzill: un usuari del Cercador de Google està interessat en buscar una casa de turisme rural per passar una cap de setmana, amb família, al Pirineu. La cerca que farà serà, possiblement, “cases rurals” o “cases de turisme rural” o “cases de turisme rural al Pirineu”.

Si nosaltres tinguéssim una casa de turisme rural a Ribes de Freser i volguéssim un augment de les reserves, la millor opció seria posar en marxa una campanya de Cerca. Per un costat tindríem els nostres anuncis i per cada anunci unes paraules clau, que en aquest cas haurien de ser: “casa rural”,“casa turisme rural”, “casa turisme rural Pirineu català”, “casa turisme rural Ribes de Freser”.

Aquestes paraules clau són les encarregades d’activar l’anunci de la cerca que està realitzant l’usuari, per la rellevància i per coincidència semàntica. Tot seguit Google Adwords amb els anunciants que utilitzen aquestes mateixes paraules clau, realitza una subhasta per definir un ranking de quins dels anunciants sortiran i en quina posició estarà el seu anunci.

 

Quin preu tenen?

Això és el millor de tot, Google només cobra per clic. Això vol dir que si surt el teu anunci i l’usuari no hi clica damunt, Google no et cobrarà res de res.

Si l’usuari clica en l’anunci, per tant anirà a la teva web i Google et cobrarà aquell clic. En aquest exemple, si la paraula clau que activa l’anunci fos:

 • “casa turisme rural Ribes de Freser” avui el preu del clic seria de només 0,02€.

 • “casa turisme rural” avui el preu del clic seria de només 0,25€.

La diferencia de preu entre una i l’altre, és degut al numero d’anunciants que hi ha a la subhasta per cada paraula clau.

Una altra peculiaritat de Google Adwords, és que nosaltres decidim quin pressupost diari ens volem gastar. Per exemple: si volem invertir 500€ al mes, doncs li direm a Google Adwords que només té 16,44€/dia per gastar en clics. (500€/30,4 dies= 16,44€ dia).

Amb aquesta inversió, per a una campanya a Espanya i a França ens podria reportar, si es gastés tot el pressupost  amb la paraula clau “casa turisme rural Ribes de Freser”, rondaríem uns resultats de 25.000 clics al anunci al mes i, per tant, 25.000 persones interessades en cases rurals visitarien la nostra web al mes.

Tot i així, cal dir que aquestes xifres són orientatives i que en una campanya s’utilitzen moltes paraules clau i, per tant, els seus costos per clic són diferents i això faria que no tinguéssim tants clics, però els que tinguéssim serien de més qualitat.

Hi han paraules clau que són més convertidores que d’altres i els costos són majors, per tant, el pressupost de 16,44€/dia no ens portaria tantes visites/clics, però sí que serien de més qualitat.

 

Si teniu qualsevol dubte, o voleu que fem un estudi econòmic del cost d’una campanya de Search / Cerca per el vostre projecte, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres Clicant Aquí!!

 1. CAMPANYES DE DISPLAY.
 2. CAMPANYES DE MOBILE.
 3. CAMPANYES DE SHOPING.
 4. CAMPANYES DE VIDEO O YOUTUBE.
 5. CAMPANYES DE ADWORDS EXPRESS.
 
 • GOOGLE ADSENSE.

 

 • GOOGLE ADMOB.

 

Desenvolupament Web’s i App’s

 • Google Analytics.
 • Google Tag Manager.
 • Google Webmasters Tools.
 • Google API Console.
 • Google Play Developer Console.

 

Identitat On Line

 • Google Gmail per empreses.
 • Google +.
 • Google My Business.
 • Google Maps.
 • Google Street View.